Graus del Montsant: diumenge dia 11 "Els Barrots"

Després del parèntesi estiuenc i l’arribada de la tardor, tornem a iniciar el cicle de sortides en col·laboració amb el  Consell Esportiu del Baix Camp, sota el títol de “EL BAIX CAMP I TU A PEU”.
Com en els anys precedents, hem dividit les excursions en unes de mig dia i d’altres de tot el dia. Les de mig dia, i donat que feia temps que no caminàvem pel Montsant, les dedicarem a pujar els principals “graus” d’aquesta muntanya i les de tot el dia les dedicarem a recórrer el GR-92, en el tram que va de Montcada i Reixach fins a Vilanova i La Geltrú.

Barrots

El grau del Barrots és un dels més espectaculars del Montsant, guanya l’altiva serra Major passant per llocs sorprenents amb aeris camins entre cingles. Deu el seu nom als barrots de ferro que permeten superar un petit mur de roca. La baixada la farem pel grau de La Grallera, antic camí de ferradura que era un dels més utilitzats per pujar al Montsant des de la Morera, quan antigament hom n’aprofitava els seus recursos naturals.

7 Comments

  1. ramon

    Segons la guia, aquest itinerari té 10 km i escaig de recorregut. De totes maneres, en aquest cas compta més el desnivell i la dificultat del terreny que no pas el quilometratge.

  2. ramon

    Totes les sortides, tan les de mig dia com les de tot el dia, són a les set del matí des del passeig Mata (davant de la residència d’avis). L’hora d’arribada es preveu sobre les dues del migdia.

Leave Comment