Irati (Aezkoako Mendiak – Nafarroa)

Irati

Si alguna paraula pot expressar adequadament el que hem trobat aquest cap de setmana llarg a les valls d’Aezkoa i Salazar, aquesta hauria de ser “exuberància”. Els Pirineus orientals de Navarra arrodoneixen el relleu a mesura que s’acosten a l’Atlàntic i se’ns donen amb tot el seu magnífic esclat de bellesa. Exuberància de colors, d’aigua, de bosc, de vida que hi batega a cada racó. Hem gaudit de la magnificència de la selva de Irati i de l’hospitalitat de la gent que habita les valls properes. Hem trobat un escampall de petits pobles bellíssims; ens hem apropat a la seva gastronomia i a la seva cultura; hem trepitjat camins i hem sentit la força d’aquesta terra. En una paraula, ens hem amarat d’una natura amable i esplendorosa. No es pot resumir en poques paraules; només dir que val molt la pena apropar-se a aquestes valls pirenaiques per conèixer-les una mica millor.

FOTOS

Irati

Valls d’Aezkoa i Salazar

La selva de Irati, nom amb connotacions d’extens i salvatge, és un territori poc conegut, tot i la seva notable fama i les seves llegendes. La frondositat del seu bosc, poblat per innombrables criatures, i el seu intricat relleu, desanimen l’excursionista desconeixedor dels seus racons i secrets. L’acondiciament d’uns recorreguts i l’edició de guies, ajuden al visitant a sentir més proper el batec del bosc, sense perdre la seva aureola de territori indòmit.

2 Comments

 1. JOAN I JOANA

  Tres dias fantàstics. Tant per les vistes, com per la companyia, pel temps i tantes altres coses. A més el 2 a 6 ho va acabar d’arrodonir.
  Crec que hem podriem preparar una per anar a Roma, però no caminant.
  Ha estat un plaer i hem quedat amb el desitx de apuntar-nos per la propera.
  Molta salut per a tothom!

  Joana i Joan

Leave Comment