Presentació de la Guia GR11 Sender dels Pirineus

Davant d’un repte importat com és el GR11 “¿Què cal posar a la motxilla i què s’ha de deixar a casa, quan la prioritat absoluta d’eliminar pes s’ha de combinar amb la necessitat de no abandonar res imprescindible per a la bona marxa de l’activitat? Doncs feina rai, la veritat” ens diu l’Alfons Barceló Casas quan ens introdueix en el desafiament d’encarar el Sender dels Pirineus, la mítica ruta que va del Cap de Creus, a la Mediterrània, fins al Cap Higuer, al mar Cantàbric.
L’Alfons Barceló es va iniciar de ben jove en el món excursionista i en estimar el nostre país, tot recorrent-lo a peu. Company i soci de la nostra entitat, l’Associació Excursionista Catalunya de Reus, des de fa molts anys –podríem dir que de tota la vida-, sempre ha tingut la nostra estima i admiració. Amic de tothom, sempre l’hem vist caminar en bona companyia o encarar ascensions o travesses en solitari, demostrant-nos que tant sap gaudir de la companyia, com, alhora, de la solitud corprenedora quan un sap “perdre’s” sàviament en el cor de la natura.
Aquesta acurada guia que avui ens presenta va tenir la seva gestació l’any 2006, durant les 21 etapes i els 23 dies que va emprar en recórrer la distància que separa el Cap de Creus de Benàs, l’emblemàtica vall que s’estén als peus del Parc Natural Posets-Maladeta, o sigui, tot el tram català del GR11, o Sender dels Prineus. Una feinada enorme que ha vist la llum de la mà de Cossetània Edicions i Editorial Alpina. Gràcies, amic Alfons.

Fotografies de la presentació

Leave Comment