GEAM
Grup d’Escalada i Alta Muntanya, format predominantment per gent jove de l’Associació que es dedica a realitzar activitats de muntanya mes exigents i complexes, amb diferents modalitats i nivells: escalada, vies ferrades, ascensions a cims, crestegí, barranquisme, esquí de muntanya, coves, etc.. Es van realitzant activitats periòdiques en grups reduïts que siguin assumibles. Sovint se’ls pot trobar pel rocòdrom indolor instal·lat a dins del local de l’associació. Hi ha un grup de facebook creat ” gema” on es pengen totes les activitats que van fent. Mes informació a aec@aecreus.cat

Segueix-nos al facebook

2 days ago

GEAM AECReus

AEC REUS – GEAM SKIMO
Aproximació Pic Amitges-Saboredo
Diumenge 17 Març 2019
Com hi ha previst el pas d’un front a partir de les 14h decidim intentar ascendir al Pic d’Amitges i Saboredo per la mateix Vall de Gerber. L’inici de la ruta és el mateix que el dia anterior però a l’arribar a l’alçada del refugi de Mataró girem dirección Oest per encarar la pala que ens portarà al coll de l’Estany Gelat. Aquesta vegada la ascenció la farem sense treure skis ni possar ganivetes ja que la neu està més tova. Al arribar al coll veiem tota la vall d’Aran i com els nuvols baixos ja entren per la cara Nord del Pirineu. Aquí decidim asegurar la baixada amb bon temps i sol enlloc d’arriscar seguir pujant i no gaudir de la baixada. Dit i fet, treiem pells i cap a baix. Les primeres baixades són genials amb neu crema. El somnriure de tothom no es pot amagar, hem fet una bona elecció. Seguirem baixant i un cop atravesat l’estany de Gerber pararem per dinar tot comentant la jugada. Tot seguit ja continuarem fins al incici de la ruta on tenim els cotxes aparcats.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

GEAM AECReus

AEC REUS – GEAM SKIMO
Pic del Basiero 2897m
Ruta circular 18km +1.300/-1.800m (Gerber/Cabanes)

Dissabte 16 Març 2019
Després d’haver passat la nit anterior al refugi de Gerdar ens aixequem ben aviat ja que ens espera una llarga jornada. L’objectiu el Pic del Basiero amb els seus 2.897m pujant per la vall de Gerber i baixant per la vall de Cabanes tot completant una ruta circular de 18km amb +1.300/-1.800m tot passant pel coll del Basiero.
Després d’esmorzar ens equipem i agafem els cotxes per aparcar-los a l’inici de la ruta, el parquing de la Peülla de Baqueira Beret. Allí començarem la ruta ascendint per la vall de Gerber. El dia es explèndit, cels blaus i gents de vent. Després d’un primer flanqueig amb alguna que altra rampa inclinada entrem propiament dins la vall de Gerber, un paratge molt bònic. Progressem sempre en sentit sud tot atravessant el llac de Gerber tot glaçat, la sensació d’atravesar-lo pel mig és espectacular. Seguim pujant les rampes dirección al refugi de Mataró. A la seva alçada girarem direcció Est per encarar la canal que porta al coll del Basiero, possiblement el punt més tècnic de la ruta. Arribem amb skis fins al començament de la canal on ens possarem els crampons per seguir ascendint. Al principi hi ha bona base de neu que permet progresar sense dificultats però a mitja pujada la neu escasseja, algun tram gelat lo que obliga a possar-nos per un tram de pedres i herbes fent tot un mixte. Al cap de poc arribem al coll tot divissant ja el nostre objectiu, el Pic del Basiero. Al cap de 20 minuts ja estem dalt del cim amb unes vistres increíbles cap a la Vall d’Aran i el Parc Nacional d’Aigüestortes. Com la temperatura és molt agradable aprofitem per fer un mos i agafar forces per la baixada, ens esperem 1.800 metres fins al refugi de Gerdar per la Vall de Cabanes. La baixada promet. Comencem el descens, les pales superiors amb bon gruix amb neu primavera molt fácil d’esquiar. Anem esquiant tot passant per petits llacs fins arribar al estany negre. Aquí no veiem tant clar passar pel mig ja que observem un glaç més fi i aigua per sobre, així que ens desfem motxilla pals (en cas que trenques el gel no tenir res subjecte a nosaltres que ens pogués tirar a baix) i boregem el llac pel seu voltant, quina aventura! Al final tothom ha passat i sense problemes.
Seguim baixant tot el que podem fins que la neu desapareix del tot, encara que algú que altre es resisteix a treures els skis  Carreguem skis a l’esquena i en poc menys de 30 minuts arribem al refugi de Gerdar on aquest matí esmorzavem. El porteig ha sigut més curt del que ens pensavem. Arribem a les 17h. Ara només queda demanar la cerveceta i celebrar la ruta que em fet.
Crónica de Jordi P.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

GEAM AECReus

... See MoreSee Less

View on Facebook