Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Baix Camp i tu… a peu: Castellar de n’Hug – Les Fonts del Llobregat – Tossal de l’Orriol

18 marzo 2018 - 19 marzo 2018

Benvolgut/da consoci/a,

Ens plau enviar-te la informació de la propera excursió del Baix Camp i tu… a peu que tindrà lloc el diumenge dia 18/3/18.

En el programa inicial aquest dia estava prevista la de Castellar de n’Hug -Tossal de l’Orriol però l’hem intercanviat per evitar possibles problemas de neu. Per tant aquesta la farem el dia 22 d’abril.

Com sempre la sortida será a les 7 del matí del lloc habitual del Passeig Mata i les inscripcions es poden fer a la secretaria del Club o a la página aecreus.apuntat.cat, fins el dijous dia 15/3/18.

La Serra de Sant Gervàs

Iniciem la ruta al poble de La Torre de Tamúrcia a 1048m., davant nostre la Serrra de Sant Gervàs amb unes parets que semblen infranquejables a no ser pel pas del Pertús per on creuaren per poder arribar a dalt i passar a l’altra banda.

Al poc de començar a caminar creuaren el barranc de Miralles on hi tenim una zona de lleure.

A partir d’aquest punt comença la pujada de manera sostinguda per a arribar primer a l’ermita de Sant Gervàs i poc a poc anar agafant altura fins arribar al pas del Pertús que és una escletxa en el cingle que ens permet creruar la Serra de Sant Gervàs en sentit longitudinal (era un antic pas de la transhumància). Arribarem a 1700 m. al damunt de la serra i on podrem gaudir d’unes vistes excepcionals del Pirineu i Pre-Pirineu.

a partir d’aquí ens queda baixar 400 metres de desnivell en una distància de 2.75 kms i tenim als nostres peus la vista del poble d’Adons situat a 1333 m. d’altitut, punt on finalitza l’excursió.

Aquest poble acull Xolís d’Adons – Casa Ramon, la producció més artesana del Xolís, l’embotit típic d’aquesta comarca.

Amb la voluntat de recuperar l’art autòcton de l’el·laboració artesanal de la carn del porc, a Xolís d’Adons, la Marta treballa la producció artesana i l’assecatge 100% natural de l’embotit amb els vaires procedents de l’Aneto i la Maladeta, obtenint un producte artesà de molt alta qualitat

Sortida de nivell moderat per ser el 60% en pujada sostinguda fins arribar a dalt de la serra, però no té cap dificultat tècnica i el pas del Pertús és una escletxa per on es passa caminant, tampoc té res tècnic.

Té uns 900 metres de desnivell positiu acumulats, uns 400 metres de desnivell negatiu i 12 kms de distància.

Les vistes tant de la Serralada com del Pirineu són espectaculars i el pas del Pertús és sorprenent i emblemàtic

Us hi esperem……. l si la familia de Casa Ramon són al poble ens obriran la botiga per si algú vol comprar Xolís d’Adons.

Detalles

Comienza:
18 marzo 2018
Finaliza:
19 marzo 2018
Categoría del Evento: